Διεθνείς Πρακτικές Κοινωνικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρία

O Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Το Πέταγμα» διοργανώνει Εκδήλωση - Παρουσίαση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» με τίτλο: «Διεθνείς Πρακτικές Κοινωνικής Ένταξης Ατόμων με Αναπηρία–Η εμπειρία του Λιχτενστάιν».

Στην Εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστεί η εμπειρία της επίσκεψης στο Heilpädagogisches Zentrum στο Schaan του Λιχτενστάιν, που επισκέφθηκαν στελέχη του Συλλόγου μας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κέντρο παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και προσέφερε τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι Ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις φορείς του εξωτερικού με αντίστοιχη δράση.

Η Εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 και ώρα 17:30 στην Αγία Παρασκευή, στην αίθουσα «Πέτρινο», επί της οδού Σπάρτης 1, Αγία Παρασκευή (Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Κώτσης). Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα αφορά τον εθελοντισμό. Μας δίνεται έτσι η ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και δημόσια την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση, που προσφέρουν οι εθελοντές στο «Πέταγμα». Μαζί με τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου, των Νέων του Συλλόγου και του Προσωπικού θα τους απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την προσφορά τους στον Σύλλογο.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEAGrants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη.

bottom20042016